Σεμινάριο: Ενίσχυση Καινοτομίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΒΕ: "Ενισχύοντας την Καινοτομία μέσα από Χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα"

 

Ενισχύοντας την Καινοτομία μέσα από τα Εργαλεία SME INSTRUMENT, ERASMUS+, HORIZON, COSME και άλλες πλατφόρμες χρηματοδότησης.

 

Ο ΣΕΒE, στηρίζοντας παραδοσιακά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και μέσω του SEVE Academy, που αποτελεί τον εκπαιδευτικό μηχανισμό του Συνδέσμου μας, υλοποιεί ακόμα ένα σεμινάριο με θέμα: "Ενισχύοντας την Καινοτομία μέσα από τα Εργαλεία SME INSTRUMENT, ERASMUS+, HORIZON, COSME και άλλες πλατφόρμες χρηματοδότησης", την Τετάρτη  16 Μαΐου 2018 και ώρες 17.30 - 21.00 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Μοριχόβου 1, 4ος όροφος.

Σχετικά:

Πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε Χρηματοδοτήσεις απ' ευθείας από την Ε.Ε.;

Το Σεμινάριο αποτελεί μία πρακτική προσέγγιση για να αιτηθείτε χρηματοδότηση. Μέσα από την παρουσίαση, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά προγράμματα SME INSTRUMENT, COSME, ERASMUS+ και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτά. Μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε το καινοτόμο προϊόν ή ιδέα σας!

Θεματολογία:

Μέσω του SME INSTRUMENT μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην ΕΕ ή βρίσκονται σε χώρες συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από 50.000 έως 2,5 εκατομμύρια Ευρώ (70% επιχορήγηση) για την υλοποίηση των καινοτόμων σχεδίων τους. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε 2 φάσεις όπου και προωθείται η εύκολη πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης και η δυνατότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύξουν τη δραστηριότητα τους και να διεθνοποιηθούν αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητας τους.
 
Το πρόγραμμα COSME υποστηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους ακόλουθους τομείς:
- Διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση
- Υποστήριξη της διεθνοποίησης και της πρόσβασης στις αγορές
- Δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ευνοεί την ανταγωνιστικότητα
- Προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος
 
Το ERASMUS+ είναι το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Εκπαίδευση Ενηλίκων, κτλ.
 
Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με τα εργαλεία αυτά δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν και να ξεπεραστούν τα σύνορα της εγχώριας αγοράς. Τα εν λόγω προγράμματα συνεισφέρουν στις ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων από το πλάνο του έργου μέχρι την διοχέτευση του τελικού προϊόντος στην αγορά τόσο με τις επιχορηγήσεις, όσο και με τη συμβουλευτική υποστήριξη σε όλες τις φάσεις υλοποίησης των έργων. Επίσης, προωθεί την διασύνδεση των καινοτόμων ΜΜΕ για την εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος στην αγορά προσφέροντας προωθώντας και άλλες χρηματοδοτικές λύσεις.
Παράλληλα θα αναπτυχθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης και ο τρόπος αξιοποίησης τους.

Σε ποιους απευθύνεται: 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Επιχειρηματίες, Στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διαχείριση προγραμμάτων, καθώς και όλους όσους αναζητούν χρηματοδότηση για την στήριξη των καινοτομικών τους προϊόντων, ιδεών  γενικότερα.

Εισηγήτρια: 

Κα Τσαλταμπάση Αποστολίνα.

Κόστος Σεμιναρίου: 

Ταμειακά ενήμερα Μέλη ΣΕΒΕ: 50 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%)

Άλλοι: 60 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%)
 

Oι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον ΣΕΒΕ και υλικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε συμμετοχή εδώ: 

https://docs.google.com/forms/d/1ersLyTWOxPP68uVdefE_ca2-T3tHaEMqH5lgGcVQv2E/viewform?edit_requested=true

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πλατεία Μοριχόβου 1
54625  Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310-535333, fax: 2310-543232
email: info@seve.gr
www.seve.gr

Πληροφορίες
Οργάνωση
  • ΣΕΒΕ
Τοπος διεξαγωγής

γραφεία ΣΕΒΕ, Πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη 54625 + Google Map